over ons

OVER ONS

In 2016 heeft Robbert van Barneveld Marenland overgenomen. De schop is direct de grond ingegaan en er is een nieuw terras en een speeltuin gerealiseerd. In de zomer van 2016 is het terras open gegaan en sindsdien is iedereen welkom om een drankje te komen doen en te komen lunchen.

In 2017 is broer Ruud ook in het bedrijf gekomen en heeft de horeca nog een extra impuls gegeven. Er is een nieuwe ruimte gerealiseerd voor groepen (zowel voor vergaderingen als kleine partijen) en Marenland begon ook met het serveren van diner in het restaurant en terras.

Robbert en Ruud zijn opgegroeid op slechts 200 meter van Marenland (net aan de andere kant van de doorgaande weg) en kennen de omgeving goed. Winsum is een prachtig dorp en de broers vertellen er graag over. Kom gerust eens langs voor een gezellig praatje. Altijd welkom!

WINSUM

Marenland ligt in het prachtige dorpje Winsum, een leuk gezellig dorpje boven Groningen, het heeft een oud centrum met gezellige winkeltjes en terrasjes!

De historie is zichtbaar als je vanaf Marenland langs het Winsumerdiep naar het centrum loopt, waar “De Boog” Winsum en Obergum met elkaar verbindt en waar je aan beide zijden van het Winsumerdiep historische panden kunt bewonderen.

CAMPING

De camping ligt op prachtig plekje, vlak bij het centrum maar toch aan de rand van het dorp, door een klein paadje te volgen van 300 meter komt u uit in het gezellige centrum van het al bijna 1000 jaar oude dorp Winsum.

 De camping is ook al ouder, vroeger als gemeente camping onder de naam Wierdezoom maar sinds 2002 is het hier flink aangepakt en is de prachtige camping Marenland ontstaan. De gebouwen zijn neergezet in 2002 en in 2016 weer helemaal opgeknapt en gerestyled.

RESTAURANT

In ons restaurant ‘De Jongens uit de buurt’ kunt u culinair genieten. Of dat nu is van een borrelhapje bij een drankje op het terras of van een lunch of diner. Het hele jaar door bereidt onze kok Pieter Velzen de heerlijkste gerechten voor u. In de zomer is het restaurant ‘De Jongens uit de buurt’ geopend van woensdag tot en met zondag en in de winter van woensdag tot en met zaterdag.  Naast lekker eten heeft u bij ons ook de keuze uit een uitgebreide bier en wijnkaart.  Onze wijnen van zijn afkomstig van Wijnkoperij Jos Beeres, die al met meer dan 130 jaar ervaring de lekkerste wijnen voor u heeft uitgekozen.